Daniel Ropers verlaat bol.com

woensdag 28 juni 2017 - 10:39

Daniel Ropers, de algemeen directeur van bol.com, verlaat het bedrijf. Ropers stond in 1998 aan de wieg van de webwinkel. Hij zal op 1 oktober afscheid nemen van bol.com. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Huub Vermeulen.

Na het vertrek van Daniel Ropers wordt Huub Vermeulen de nieuwe algemeen directeur van bol.com. De laatste 16 jaar was hij al nauw betrokken bij het bedrijf en als directielid verantwoordelijk voor Operations & Fulfilment. Ropers gaat na zijn vertrek als CEO aan de slag bij de wetenschappelijke uitgeverij Springer Nature.

"Bol.com verlaten is een van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest", aldus Ropers. "Ik weet dat ik afscheid neem van een uniek en mooi bedrijf waar we iedere dag volop, vaak ook revolutionaire, verbeteringen realiseren. Ik heb de afgelopen 19 jaar samen mogen werken met geweldige collega's, die dankzij hun creativiteit, passie, energie én door hun unieke manier van samenwerken het succes bepalen van wat bol.com nu is en gaat worden. Ik denk dat er nooit een goed moment zal zijn om bol.com te verlaten. Het is namelijk nooit af zolang er oneindig veel mogelijkheden blijven om het leven van onze miljoenen klanten makkelijker te maken en om de vele andere winkeliers en partners te ondersteunen succesvol te profiteren van de potentie van e-commerce. Ik heb al vaak gezegd dat we nog maar aan het begin staan en dat gaat wat mij betreft iedere dag opnieuw op. Op 1 oktober start ik bij Springer Nature, een wereldwijd leidende wetenschappelijke, educatieve en zakelijke uitgeversgroep. Als kind van twee wetenschappers is het voor mij vanaf mijn jonge jaren al duidelijk hoe waardevol wetenschap en kennisdeling in ons leven is. Ik zie het dan ook als unieke kans om als CEO bij te dragen aan kenniscreatie en -verspreiding en dit is voor mij dé reden geweest om nu deze overstap te maken. Bol.com kan voortbouwen op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren. Ik ben blij dat mijn directie-collega Huub de rol van algemeen directeur met enthousiasme overneemt. Hij geniet daarbij ook het volste vertrouwen van de bol.com-collega's en van Ahold Delhaize. Want Huub weet als geen ander wat bol.com tot bol.com maakt, hoe we onze visie op de toekomst van winkelen met volle snelheid kunnen blijven realiseren en hoe we de samenwerking binnen bol.com en met onze verkooppartners het beste vorm kunnen geven. Ik ben alle collega's en Ahold Delhaize ontzettend dankbaar voor de samenwerking en hun vertrouwen in de afgelopen jaren."

Huub Vermeulen vult aan. "De afgelopen jaren hebben we met elkaar een fantastische reis beleefd. Zo is bol.com van een startende webwinkel voor boeken uitgegroeid tot het leidende online winkelplatform voor 7,5 miljoen klanten en 16.000 verkooppartners in Nederland en België. Ons geloof in samenwerken en faciliteren in een retailnetwerk zijn stevig verankerd in de manier waarop wij bol.com verder ontwikkelen. Ruim 1200 bol.commers werken iedere dag aan ons gezamenlijke ultieme doel: onze klanten en verkooppartners het beste winkelplatform bieden. Met onder andere als resultaat een verdere uitbreiding van ons assortiment; 15 miljoen artikelen in meer dan 20 productcategorieën. Ook hebben we voor onze klanten online winkelen nog toegankelijker en makkelijker gemaakt met de introductie van het bezorgabonnement Select, same day delivery aan huis en bezorgen in de avond en op zondag. Deze koers blijven we volgen. Het zal uiteraard wennen zijn om deze reis na 19 jaar zonder Daniel voort te zetten en we gaan hem dan ook zeker missen. We zijn Daniel dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor bol.com. Maar ik kijk met het volste vertrouwen naar de toekomst; we hebben nog talloze kansen en ambities en een enthousiast team dat iedere dag het verschil maakt."

Naast de algemeen directeur bestaat de directie van bol.com uit Gert-Jan Janssen (Finance & Support), Jurrie van Rooijen (IT), Margaret Versteden (Marketing & Platform Innovation) en Patrick Wauters (Merchandising & Sourcing). Het opvolgingsproces voor de directeur Operations & Fulfilment is inmiddels opgestart.

Foto: Daniel Ropers (links) en Huub Vermeulen