Shortlist Gouden Notekraker bekendgemaakt

donderdag 06 juli 2017 - 11:14

Tijdens de uitzending van RTL Boulevard van woensdagavond is de shortlist voor de jaarlijkse industrieprijs Gouden Notekrakers bekendgemaakt. In de categorie muziek maken Chef'Special, De Staat en Sue The Night kans op de prijs.

Met de Gouden Notekraker eren acteurs en musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen. Musici en acteurs aangesloten bij NORMA en Sena stemden eerst op een longlist. Vanuit die longlist bepalen zij zelf wie een plek op de shortlist met drie genomineerden verdient. Die genomineerden zijn gisteren in het televisieprogramma RTL Boulevard bekendgemaakt.

De kanshebbers in de categorie muziek zijn Chef'Special, De Staat en Sue The Night. Bij de televisievakprijs staan Georgina Verbaan (Klem), Jeroen van Koningsbrugge (Riphagen) en Pierre Bokma (De Maatschap) op de shortlist. De uitreiking vindt plaats op 4 september in Paradiso.

In 2016 werd de Gouden Notekraker uitgereikt aan Thekla Reuten en Douwe Bob. De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Nationaal Jeugd Jazz