Boris van der Ham nieuwe voorzitter Vereniging van Vrije Theater Producenten

woensdag 12 juli 2017 - 09:56

Boris van der Ham is per september de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Vrije Theater Producenten (VVTP). Van der Ham volgt Suzanne van Dommelen op, die aan de slag gaat als zakelijk directeur bij Tivoli Vredenburg.

Branchevereniging VVTP is op 1 september 2000 opgericht door een aantal vrije theaterproducenten met als doel een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ongesubsidieerde theaterproducties en aan het theaterondernemerschap.

De VVTP staat onder leiding van directeur Jort Vlam. Het bestuur van de VVTP wordt gevormd door Barbara Wittebol (productioneel directeur Stage Entertainment), Matthijs Bongertman (directeur Senf Theaterpartners), Inge Bos (directeur Bos Theaterproducties) en Fred Boot (directeur NEW Productions).

Boris van der Ham is actief als acteur en bestuurder. Hij studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde onder meer bij De Appel in Den Haag en Theater van het Oosten. Van 2002 tot 2012 was hij Volksvertegenwoordiger voor D66. Op dit moment is Van der Ham onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond.Tussen 2013 en 2015 was hij voorzitter van de Nationale Toneeljury.