Familiefilm Dikkertje Dap in première op 37e editie Nederlands Film Festival

vrijdag 14 juli 2017 - 09:49

De familiefilm Dikkertje Dap, gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt, gaat zondagmiddag 24 september in première op het Nederlands Film Festival (NFF).

De film over Dikkertje Dap en zijn beste vriend Raf de giraf beleeft zijn première in de Stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van cast en crew, onder wie regisseur Barbara Bredero, debuterend hoofdrolspeler Liam de Vries, Martijn Fischer, Egbert-Jan Weeber, Medi Broekman en Dolores Leeuwin.

De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 tot en met vrijdag 29 september 2017.dap

De film gaat over Dikkertje Dap (Liam de Vries) en zijn beste vriend Raf, een giraf die op dezelfde dag is geboren als hijzelf. Omdat zijn opa (Martijn Fischer) verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous (Rayan Belrhazi Alaoui). Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

De regie van Dikkertje Dap is in handen van Barbara Bredero, onder meer bekend van de eerste drie Mees Kees-verfilmingen die allen ruim de status van Platina Film behaalden. Distributeur Independent Films brengt de film vanaf 4 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.