Wereldwijd succes voor Spider-Man: Homecoming

maandag 10 juli 2017 - 12:43

De nieuwste Marvel-film, Spider-Man: Homecoming, is een wereldwijd succes. In Nederland wist de productie in vijf dagen een recette van bijna een miljoen euro binnen te halen. 

Een kleine week na de première is Spider-Man: Homecoming een groot internationaal succes. De superheldenfilm is goed voor een wereldwijde recette van 257 miljoen dollar. In Nederland trok Homecoming, inclusief de voorpremières van woensdag 5 juli, 100.000 bezoekers. Deze waren goed voor een recette van bijna een miljoen euro. Volgens distributeur Universal Pictures beleefde Homecoming het beste openingsweekend van een Spider-Man-film in 15 jaar. 

In Amerika bracht de film afgelopen week 117 miljoen dollar op. 10,6 miljoen werd gegenereerd door IMAX-voorstellingen. De film was in de Verenigde Staten op 392 IMAX-schermen te zien. Met 117 miljoen dollar is Homecoming de meest succesvolle opening van een Marvel-film dat geen vervolg is.

Internationaal bracht de nieuwe Spider-Man het meest op in Zuid-Korea (25,8 miljoen), gevolgd door Mexico (12 miljoen), Engeland (11,8 miljoen) en Brazilië (9,1 miljoen). Comingsoon.net meldt dat de resultaten van onder andere Frankrijk, Duitsland, Spanje, Japan en China waren op moment van schrijven nog niet bekend zijn.