Retailers springen in op Black Friday

dinsdag 21 november 2017 - 14:02

Van 24 tot en met 27 november is het Black Friday, het weekend waarin consumenten massaal sinterklaasinkopen gaan doen. Verschillende retailers bieden in het kader daarvan acties aan op entertainmentproducten.

Net als vorig jaar haakt Game Mania ook dit keer weer in op Black Friday. De gamesketen heeft verschillende bundels in de aanbieding, zoals een PlayStation 4 Slim met FIFA 18 en twee controllers voor 279 euro, en een Xbox One S met Middle-Earth: Shadow of War en Rocket League voor 185 euro. Verder wordt FIFA 18 aangeboden voor 39,98 euro, net als Assassin’s Creed: Origins en Destiny 2.

Intertoys heeft eveneens bundels in het kader van Black Friday afgeprijsd. De PlayStation 4 met FIFA 18 en twee controllers gaat ook over de toonbank voor 279 euro. Verder heeft de speelgoedketen een PlayStation VR-bundel met gratis camera, GT Sport en VR Worlds voor 249 euro, ook is er een Xbox One S 500GB + Assassin's Creed Origins verkrijgbaar voor 300 euro. Daarnaast is er alleen deze week een korting van 15% op al het speelgoed.

Bij MediaMarkt is een PlayStation 4 Pro met controller en Star Wars: Battlefront II te koop voor 429 euro. De Xbox One X met controller is bij de elektronicaketen geprijsd voor 488 euro. Verder zijn Blu-ray tv-series twee voor 30 euro en wordt Call of Duty: WWII aangeboden voor 54 euro. MediaMarkt komt op de vrijdag zelf nog met Super Sale-acties.

Op verschillende webshops zijn eveneens Black Friday-deals te vinden. Bij bol.com zijn twee Xbox One S 500 GB-bundels te koop voor 177 euro en vanaf vrijdag worden er meer deals bekendgemaakt. In de PlayStation Store zijn veel games afgeprijsd. Onlangs verschenen games zoals FIFA 18, Assassin’s Creed: Origins, Call of Duty: WWII en Middle-Earth: Shadow of War worden tegen een korting aangeboden. Ook in de Xbox Games Store zijn deze games, en meer, in het kader van Black Friday afgeprijsd.  

Black Friday wordt steeds belangrijker voor retailers en dit weekend wordt er veel drukte verwacht in de winkels. Detailhandel Nederland liet vorige week weten rekening te houden met 7% extra omzet ten opzichte van de feestmaand in 2016.